Bedrijfsvideo's

Hoe kunt u uw bedrijf beter presenteren dan met video? HelcoMedia is opgericht voor het maken van bedrijfsvideo's. In de afgelopen jaren is veel ervaring opgedaan in het maken van verschillende soorten bedrijfsvideo's. Deze verschillende soorten video's staan onderop deze pagina uitgelegd.

 

Neem gerust een kijkje in het portfolio voor recente voorbeelden. Bent u geïnteresseerd wat HelcoMedia voor uw bedrijf kan betekenen? Of heeft u vragen over het laten maken van een bedrijfsvideo? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Verschillende soorten bedrijfsvideo's

Bedrijfsfilm

Een introductievideo voor uw bedrijf. Door middel van een voice over of enthousiaste medewerker in beeld wordt aan de kijker uitgelegd wat uw core business is en waarom uw klanten voor u moeten kiezen. Hierbij kan worden gedacht aan een korte rondleiding op uw kantoor in beeld, of een volledige animatievideo.

Productvideo

Uw producten verkopen sneller met op maat gemaakte video's met dezelfde hoge kwaliteit als uw product. Een voice-over stem naar keuze vertelt alle voordelen van uw product, terwijl de kijker dit direct haarscherp te zien krijgt. De productvideo zal volledig in stijl zijn met alle andere uitingen die reeds voor dit product zijn bedacht.

Projectvideo

Een project op een unieke locatie of van bijzondere omvang: een projectvideo is dé manier om een project goed in beeld te brengen bij uw medewerkers en uw klanten. Een projectvideo kan kort en bondig duidelijk maken wat uw werkzaamheden zijn en wat er nodig is om het eindresultaat te bereiken.

Presentatie / uitlegvideo

Uw verhaal of presentatie bijgestaan door een korte, duidelijk video. Cliché maar waar: beeld zegt zoveel meer dan woorden. Een goede manier om uw publiek direct tot aandacht te trekken! Een presentatievideo kan bestaan uit een korte animatie van statistieken of een uitgebreidere uitleg met een voice-over. 

"Ik wil een bedrijfsvideo laten maken, maar wat wordt er van mij verwacht?"

Dit is een vraag die wij vaak terug horen komen, en dat is niet meer dan logisch. Niet iedereen maakt dagelijks bedrijfsvideo's. HelcoMedia wel! Daarom zijn wij er om u te helpen met advies op maat. Om u een beeld te geven wat er van u verwacht wordt als u of uw bedrijf een bedrijfsvideo door HelcoMedia wilt laten maken hebben wij een stappenplan opgesteld. Deze is hieronder kort samengevat weergegeven, maar zal uitgebreid met u worden besproken tijdens het maken van een afspraak voor het oriëntatiegesprek. 


Stap 1. Oriëntatiegesprek

Tijdens deze fase worden uw wensen, eisen en ideeën besproken. Tijdens deze stap zijn er drie belangrijke vragen waarbij u over het antwoord nagedacht zou moeten hebben. Deze vragen gaan over het doel, de doelgroep en de boodschap. Na dit gesprek volgt een vrijblijvende offerte voor uw bedrijfsvideo. Bij goedkeuring van de offerte en hiermee het toekennen van de opdracht volgt stap 2.


Stap 2. Het schrijven van een script

Net als bioscoopfilms hebben goede bedrijfsvideo's ook een script. Hierin wordt duidelijk wat er tijdens de video in beeld komt en wat er precies gezegd wordt.  Tijdens deze stap zal duidelijk worden wie er van uw bedrijf in beeld komt. Het is aan te raden deze medewerkers van te voren te informeren en indien nodig, te voorzien van de tekst die is opgesteld in het script zodat deze van te voren bekend is. Dit voorkomt stotterende medewerkers in de volgende stap!


Stap 3. De opnamedag

Tijdens deze dag (of dagen) worden de beelden voor uw bedrijfsvideo opgenomen. Dit gebeurt uiteraard met moderne camera apparatuur van hoge kwaliteit, zodat uw bedrijfsvideo er strak uit komt te zien. Bij deze stap is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden dat u of een medewerker van uw bedrijf aanwezig moet zijn op de opnamelocatie. Dit kan handig zijn om deuren te openen en de weg te wijzen, maar ook om andere medewerkers te helpen die in beeld komen.


Stap 4. Montage 

Als al het beeld is opgenomen zal dit worden verwerkt tot een video. Dit kost vaak meer tijd dan het opnemen van de beelden zelf. Er zal eerst een zogenoemde voormontage worden gemaakt. Deze voormontage is een richtlijn van waaruit er gewerkt wordt naar het eindproduct: uw bedrijfsvideo. 


Stap 5. Oplevering van de video

Nu de video gemonteerd is en u tevreden bent met het resultaat, is de laatste stap het opleveren van de video. Dit kan op een aantal manieren gebeuren: de video kan als bestand worden verstuurd via internet, via een videosite (Youtube of Vimeo) of op een USB stick worden gezet. Laat hier onder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.